Aanmelden

Leuk dat u uw zoon/dochter wilt aanmelden op het Máximacollege!
Hieronder beschrijven we de aanmeldprocedure van het praktijkonderwijs.

Algemeen
Praktijkonderwijs is bestemd voor leerlingen met een IQ tussen 55 en 80 en daarbij leerachterstanden van meer dan 50% op de gebieden van begrijpend lezen, technisch lezen, spellen en inzichtelijk rekenen in de leeftijd van 12 tot en met 18 jaar. Leerlingen kunnen alleen in het Praktijkonderwijs worden geplaatst als zij over een toelaatbaarheidsverklaring (TLV) beschikken die het samenwerkingsverband (Koers VO) verstrekt.

Kennismaken
Op het Máximacollege is er geen open avond. U kunt kennismaken met de school door een afspraak te maken voor een kennismakingsgesprek. Tijdens een kennismakingsgesprek kunt u nagaan of het praktijkonderwijs en onze school bij u en uw kind past. Bij het kennismakingsgesprek lichtten wij onze intakeprocedure nader toe en krijgt u een rondleiding door de school. Na het kennismakings-gesprek ontvangt u van ons het aanmeldformulier en het informatieboekje.

Aanmelden
Tijdens het kennismakingsgesprek krijgt u het aanmeldformulier. Wanneer u uw zoon/dochter wilt aanmelden dient u dit formulier volledig ingevuld in te leveren. U voegt hier verder bij:

  • Kopie van een geldig paspoort/identiteitsbewijs kind
  • De unieke code (dit verkrijgt u via de basisschool)
  • Eventueel uitslagen van eerder (psychologisch) onderzoek (bijvoorbeeld; dyslexieverslag, logopedie, fysiotherapie of een diagnosestelling van bijvoorbeeld ADHD of PDD-NOS.

Intakecommissie
De aanmelding van uw zoon/dochter wordt tijdens de intakecommissie besproken. Binnen 6 weken krijgt u schriftelijk bericht of uw zoon/dochter is aangenomen.

Inschrijven
De inschrijving is officieel wanneer er een intakegesprek heeft plaatsgevonden en wanneer het samenwerkingsverband (Koers VO) een toelaatbaarheidsverklaring (TLV) heeft verstrekt.

Overaanmeldingen
Binnen het Máximacollege zijn er 32 plekken in het eerste leerjaar. Als meer leerlingen zich aanmelden dan wij kunnen plaatsen, hanteren wij de volgende voorrangsregel(s):

  1. Leerlingen die al een broer of zus op de school hebben.
  2. Leerlingen van basisscholen uit de eigen gemeente.

Contactpersonen
Mevrouw Tania Maat
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
0180 – 530 100 (ma, di, do, vrij)

Mevrouw Toos Plomp
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
0180 – 530 100 (ma, di, woe)

Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar het informatieboekje aanmelden Máximacollege

We maken gebruik van cookies om onze website optimaal te laten werken. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.