Aanmelden

Leuk dat u uw zoon/dochter wilt aanmelden op het Máximacollege!
Hieronder beschrijven we de aanmeldprocedure van het praktijkonderwijs.

Algemeen
Praktijkonderwijs is bestemd voor leerlingen in de leeftijd van 12 tot en met 18 jaar en met een IQ tussen 55 en 80. Daarbij moeten zij leerachterstanden van meer dan 50% hebben op de gebieden van begrijpend lezen, technisch lezen, spelling en inzichtelijk rekenen. Leerlingen kunnen alleen in het Praktijkonderwijs worden geplaatst als zij over een toelaatbaarheidsverklaring (TLV) beschikken die het samenwerkingsverband verstrekt.

De OverstapRoute
Het Máximacollege volgt, net als alle scholen in de regio van Koers VO, volgens de procedure van de OverstapRoute. Voor meer informatie verwijzen wij u graag door naar de website: https://www.koersvo.nl/voor-ouders/de-overstaproute/

Kennismaken
Op het Máximacollege maak je met ons kennis door middel van een kennismakingsgesprek. Tijdens een kennismakingsgesprek kunnen ouder(s)/verzorger(s) en leerling nagaan of het praktijkonderwijs en onze school bij hen past. Ouder(s)/verzorger(s) kunnen dan ervaren hoe het er op een praktijkschool aan toe gaat. Bij het kennismakingsgesprek lichten wij de intakeprocedure nader toe en ontvangen ouder(s)/verzorger(s) en leerling een rondleiding door de school en ontvangen ouder(s)/verzorger(s) het inschrijfformulier.

Aanmelden
In de periode van 18 maart tot en met 1 april 2024 kunnen ouder(s)/verzorger(s) het inschrijfformulier inleveren. Aanmelden gaat op volgorde van aanmelden. Iedere ouder/verzorger ontvangt een aanmeldnummer.

Naast het inschrijfformulier worden de volgende documenten ingeleverd:

  • Kopie van een geldig paspoort/identiteitsbewijs kind
  • De unieke code (dit verkrijgt u via de basisschool)
  • Eventueel uitslagen van eerder (psychologisch) onderzoek (bijvoorbeeld; dyslexieverslag, logopedie, fysiotherapie of een diagnosestelling van bijvoorbeeld ADHD of PDD-NOS.

 Intakecommissie
De aanmelding van uw zoon/dochter wordt tijdens de intakecommissie besproken. Binnen 6 weken krijgt u schriftelijk bericht of uw zoon/dochter is aangenomen.

Inschrijven
De inschrijving is officieel wanneer er een intakegesprek heeft plaatsgevonden en wanneer het samenwerkingsverband (Koers VO) een toelaatbaarheidsverklaring (TLV) heeft verstrekt.

Overaanmeldingen
Binnen het Máximacollege zijn er 32 plekken in het eerste leerjaar. Als meer leerlingen zich aanmelden dan wij kunnen plaatsen, hanteren wij de volgende voorrangsregel(s):

1. Leerlingen die al een broer of zus op de school hebben.
2. Leerlingen die woonachtig zijn in Ridderkerk.
3. Leerlingen van basisscholen uit Ridderkerk.

Voor leerlingen die zich later aanmelden, geldt dat zij meedoen met de centrale loting. Elke leerling is verplicht 2 reservevoorkeuren aan te geven, zodat zij altijd een plek hebben, als de eerste voorkeur niet doorgaat.

Contactpersonen
Mevrouw Tania Maat
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
0180 – 530 100 (ma, di, do, vrij)

Mevrouw Toos Plomp
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
0180 – 530 100 (ma, di, woe)

Informatieboekje
Bij downloads kunt u het informatieboekje aanmelden vinden.  

 

We maken gebruik van cookies om onze website optimaal te laten werken. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.