Aanmelden

Leuk dat u uw zoon/dochter wilt aanmelden op het Máximacollege!
Hieronder beschrijven we de aanmeldprocedure van het praktijkonderwijs.

Algemeen
Praktijkonderwijs is bestemd voor leerlingen in de leeftijd van 12 tot en met 18 jaar en met een IQ tussen 55 en 80. Daarbij moeten zij leerachterstanden van meer dan 50% hebben op de gebieden van begrijpend lezen, technisch lezen, spelling en inzichtelijk rekenen. Leerlingen kunnen alleen in het Praktijkonderwijs worden geplaatst als zij over een toelaatbaarheidsverklaring (TLV) beschikken die het samenwerkingsverband verstrekt.

De OverstapRoute
Het Máximacollege volgt, net als alle scholen in de regio van Koers VO, volgens de procedure van de OverstapRoute. Voor meer informatie verwijzen wij u graag door naar de website: https://www.koersvo.nl/voor-ouders/de-overstaproute/

Kennismaken
Op het Máximacollege maak je met ons kennis door middel van een kennismakingsmiddag. Tijdens een kennismakingsmiddag kunnen ouder(s)/verzorger(s) en leerlingen nagaan of onze school bij hen past. Tijdens de kennismakingsmiddag wordt er aan een kleine groep ouder(s)/verzorger(s) en leerlingen informatie gegeven over de school, een rondleiding verzorgd en daarnaast wordt de intakeprocedure toegelicht. Aan het eind ontvangt u van ons het inschrijfformulier.

Via het algemene telefoonnummer van school (0180 - 530 100) kunt u een afspraak voor een kennismaking inplannen. 

Aanmelden
In de periode van 18 maart tot en met 1 april 2024 kunnen ouder(s)/verzorger(s) het inschrijfformulier inleveren. Aanmelden gaat op volgorde van aanmelden. Iedere ouder/verzorger ontvangt een aanmeldnummer.

Naast het inschrijfformulier worden de volgende documenten ingeleverd:

  • Kopie van een geldig paspoort/identiteitsbewijs kind
  • Schooladviesformulier met de unieke code (dit verkrijgt u via de basisschool)
  • Voorkeurslijst (u moet 3 voorkeursscholen aangeven)
  • Eventueel uitslagen van eerder (psychologisch) onderzoek (bijvoorbeeld; dyslexieverslag, logopedie, fysiotherapie of een diagnosestelling van bijvoorbeeld ADHD of PDD-NOS
  • Zienswijze (ondertekend door ouder(s)/verzorger(s)).

Overaanmeldingen
Binnen het Máximacollege zijn er 32 plekken in het eerste leerjaar. Als meer leerlingen zich aanmelden dan wij kunnen plaatsen, hanteren wij de volgende voorrangsregel(s):

1. Leerlingen die al een broer of zus op de school hebben.
2. Leerlingen die woonachtig zijn in Ridderkerk.
3. Leerlingen van basisscholen uit Ridderkerk.

Centrale loting
Wanneer wij te maken hebben met overaanmeldingen, zullen alle aangemelde leerlingen op 10 april meedoen met de centrale loting. Elke leerling is daarom verplicht 2 reservevoorkeuren aan te geven, zodatzij altijd een plek hebben mochten zij te maken krijgen met uitloting.

Intakecommissie
Na de centrale loting zullen wij de aanmeldingen bespreken tijdens de intakecommissie. Binnen 6 weken krijgen ouders schriftelijk bericht of de leerling is aangenomen. Daarnaast ontvangt u een uitnodiging voor het intakegesprek.

Inschrijven
De inschrijving is officieel wanneer er een intakegesprek heeft plaatsgevonden en wanneer hetsamenwerkingsverband (Koers VO) een toelaatbaarheidsverklaring (TLV) heeft verstrekt.

Contactpersonen
Mevrouw Tania Maat
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
0180 – 530 100 (ma, di, do, vrij)

Mevrouw Toos Plomp
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
0180 – 530 100 (ma, di, woe, do o)

Informatieboekje
Bij downloads kunt u het informatieboekje aanmelden vinden.  

 

We maken gebruik van cookies om onze website optimaal te laten werken. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.