Aanmelden

Leuk dat u uw zoon/dochter wilt aanmelden op het Máximacollege!
Hieronder beschrijven we de aanmeldprocedure van het praktijkonderwijs.

Algemeen

Praktijkonderwijs is bestemd voor leerlingen met een IQ tussen 55 en 80 en daarbij leerachterstanden van meer dan 50% op de gebieden van begrijpend lezen, technisch lezen, spellen en inzichtelijk rekenen in de leeftijd van 12 tot en met 18 jaar. Leerlingen kunnen alleen in het Praktijkonderwijs worden geplaatst als zij over een toelaatbaarheidsverklaring (TLV) beschikken die het samenwerkingsverband (Koers VO) verstrekt.

Kennismaken

Op het Máximacollege is er geen open avond. U kunt kennismaken met de school door een afspraak te maken voor een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek krijgt u uitleg over wat Praktijkonderwijs voor vorm van onderwijs is en daarnaast wordt de visie van het Máximacollege op Praktijkonderwijs besproken. Ook krijgt u een rondleiding door de school en ontvangt u het informatieboekje.

Aanmelden

Tijdens het kennismakingsgesprek krijgt u het aanmeldformulier. Wanneer u uw zoon/dochter wilt aanmelden dient u dit formulier volledig ingevuld in te leveren. U voegt hier verder bij:

  • Kopie van een geldig paspoort/identiteitsbewijs kind
  • Kopie van een geldig paspoort/identiteitsbewijs ouder(s)/verzorger(s)
  • De unieke code (dit verkrijgt u via de basisschool)
  • Eventueel uitslagen van eerder (psychologisch) onderzoek (bijvoorbeeld; dyslexieverslag, logopedie, fysiotherapie of een diagnosestelling van bijvoorbeeld ADHD of PDD-NOS.

Intakecommissie

De aanmelding van uw zoon/dochter wordt tijdens de intakecommissie besproken. Binnen 6 weken krijgt u schriftelijk bericht of uw zoon/dochter is aangenomen.

Inschrijven

De inschrijving is officieel wanneer er een intakegesprek heeft plaatsgevonden en wanneer het samenwerkingsverband

(Koers VO) een toelaatbaarheidsverklaring (TLV) heeft verstrekt.

Overaanmeldingen

Binnen het Máximacollege zijn er 30 plekken in het eerste leerjaar. Als meer leerlingen zich aanmelden dan wij kunnen plaatsen, hanteren wij de volgende voorrangsregel(s):

  1. Leerlingen die al een broer of zus op de school hebben.
  2. Leerlingen van basisscholen uit de eigen gemeente.

Contactpersonen

Mevrouw Tania Maat
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
0180 – 530 100 (ma, di, do, vrij)

Mevrouw Toos Plomp
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
0180 – 530 100 (ma, di, woe)

We maken gebruik van cookies om onze website optimaal te laten werken. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Meer informatie Ok